De bolderik

Hori Hori's

Meer informatie

De Hori Hori werd in Japan oorspronkelijk gebruikt voor o.a. het verzamelen van eetbare planten in de bergen en het snijden van bamboescheuten. De Hori Hori is ook zeer geschikt voor het stekken van Bonsai.

Kijk HIER voor een filmpje over de Hori Hori!

 

Reacties van klanten:

"Ik heb een Hori Hori cadeau gekregen. Werkelijk een geweldig stuk gereedschap. Het is heel apart hoe je met de dat gereedschap precies alles kan doen waar een schep of vork te grof voor is en wat met een mesje of onkruidsteker of tuinschepje weer onbegonnen werk is. Echt een hele verandering hoe ik kan werken!"
Camiel

"Deze week ben ik hard aan het werk geweest in de tuin en heb bijna alleen het fantastische mes Hori Hori gebruikt. Wat ben ik blij met deze aanschaf! Planten met pijlwortels zijn snel verwijderd, een pol planten makkelijk in tweeën gesneden en herplant, uitgebloeide bolletjes uit de woonkamer zo op de goede diepte gepoot op een plek in de tuin. Af en toe takjes moeten verwijderen is een makkie. Kortom ik zal dit bijzondere mes van harte aanbevelen."
Karin

"Ik heb gisteren (eerste lentedag van het jaar) dat horihori mes eens uitgeprobeerd bij ons in de moestuin. Net als elk voorjaar worden we daar geconfronteerd met inmiddels stevig vastgegroeide pollen boterbloemen. Een regelrechte ramp om die er weer uit te krijgen altijd. Meestal doen we het samen, mijn man wrikt ze los met een vork en ik sleur ze eruit. Maar gisteren bleek dat ik dit nu in mijn eentje kan! Met dat mes! Je prikt het in de grond, naast de pol en draait het mes (holle kant naar boven) onder die pol door en hup! Bob's your uncle! Lekker veel kunnen doen daardoor, fijn hoor!"
Tineke

"Wij hebben op de plantjesmarkt in de hortus in Haren een Hori Hori gekocht. We zijn echt heel blij met deze aankoop. Wat een geweldig stuk gereedschap!" 
Martijn